Đề kiểm tra học kì 1 môn Tiếng anh 7 - Năm học 2013-2014

Đề kiểm tra học kì 1 môn Tiếng anh 7 - Năm học 2013-2014

Đề thi tiếng Anh lớp 7 học kì 1 năm gồm 4 đề kiểm tra chất lượng cuối học kì 1 có đáp án chi tiết kèm theo bảng ma trận đề thi.

doc 14 trang lananh 20/03/2023 820
Bạn đang xem tài liệu "Đề kiểm tra học kì 1 môn Tiếng anh 7 - Năm học 2013-2014", để tải tài liệu gốc về máy hãy click vào nút Download ở trên.

File đính kèm:

  • docde_kiem_tra_hoc_ki_1_mon_tieng_anh_7_nam_hoc_2013_2014.doc

Nội dung text: Đề kiểm tra học kì 1 môn Tiếng anh 7 - Năm học 2013-2014

  1. THE FIRST TERM TEST OF ENGLISH 7 Time allotted: 45 minutes Q. levels Kno Com App Low App Hi Part/ Section/ Text types/ Materials/ Situations Language sub-skills Question Types Q. no. I. Language Focus Q. 1  Exclamation - what beautiful Q. 2  Superlative: short adjective - the biggest Structured / MCQ Q. 3  V + Ving - enjoy playing ( Multiple choice) Q. 4  V phrase - does experiments Q. 5  Noun -Literature Q. 6  Preposition of time - In the spring Q. 7  Question word - How often Q. 8  Verb phrase - learn how to use II. Q. 1  Wh-question - Where Q. 2  Wh-question - What time Q. 3 Wh-question - How often Matching  Q. 4  Wh-question - Which Q. 5  Wh-question - How many Q. 6  Wh-question - How many Q. 7  Yes-No question - Do you ? Q. 8  Wh-question - What No. of items: 16 10 6 Mark allocated: 4 2.5 1.5 III. Vocabulary Q. 1  - N: Geography Q. 2  - N: Physical Education Q. 3  Sentences in the theme “subjects - N: Physics Q. 4  at school” - N: English Matching Q. 5  - N: Math Q. 6  - N: Fine Art Q. 7 - N: Computer Science 
  2. ĐỀ KIỂM TRA HỌC KỲ I (2013 – 2014) Môn: Tiếng Anh 7 Thời gian: 45 phút (KKGĐ) Số phách: Số phách: Điểm Chữ ký giám khảo Chữ ký giám thị 1: Chữ ký giám thị 2: I. Choose the best words by circling the letter A, B,C or D.(2 points) 1.What flowers! A. a beautiful B. beautiful C. a very beautiful D. an beautiful 2.Ho Chi Minh City is city in Viet Nam. A. big B. very big C. bigger D. the biggest 3. Ba enjoys the guitar after school. A. playing B. reading C. doing D. making 4. He experiments in Physics class. A. plays B. reads C. does D. make. 5.We learn about books and write essays in A. History B. Music C. Geography D. Literature 6 the spring, he usually rides his bike. A. on B. in C. at D. of 7.How money do you earn a month? – about 3,000,000 dong. A. much B. often C. many D. more 8. Nhan learns how to a computer in his Computer Science. A. using B. use C. used D. uses II. Match the sentences in column A with those in column B.(2 points) A B 1. Where can I send my letter? 1 a. playing sports 2. What time do you go to school? 2 b. half a dozen 3. How often do you play the guitar? 3 c. Yes, I do. 4. What’s your favorite subject? 4 d. about two hours each day 5. How many hours a day do you watch TV? 5 e. English 6. How many eggs do you need? 6 f. twice a week 7. Do you feel thirsty? 7 g. at 5.40 am 8. What are your hobbies? 8 h. in a post office III. Put the subjects provided below in the right positions ( 2 ms) 3
  3. KEY I. Choose the best words by circling the letter A, B,C or D.(2 points) 1.B 2.D 3.A 4.C 5.D 6.B 7.A 8.B II. Match the sentences in column A with those in column B.(2 points) 1.h 2.g 3.f 4.e 5.d 6.b 7.c 8.a III. Put the subjects provided below in the right positions ( 2 ms) 1. Geography 2. Physical Education 3. Physics 4. English 5. Math 6. Fine Art 7. Computer Science 8. Biology IV. Read the passage carefully 1. True (T) or False (F) (1 m) a. T b. F c. T d. T 2. Answer the questions (1m) e. American students often play basketball, listen to music f. (Students’ answer) V. Give the correct forms of the verbs in brackets (2ms) 1. is 2. will give 3. walks 4. are learning 5. playing 6. learns 7.to go 8. are talking ĐỀ CƯƠNG ÔN TẬP ANH VĂN LỚP 7 HỌC KỲ I – NĂM HỌC 2013 -2014 I. Language Focus - Exclamation - Superlatives - Verbs followed by –Ving: enjoy, prefer, love - Verb phrases: play the guitar, do the experiments - Nouns (Subjects) - Prepositions of time: at, in, on - Question words: What, Where, When, How many - Yes-No question - Wh - questions II. Vocabulary: words related to school subjects III. Reading Passages with the topics about activities at recess IV. Grammar - present simple tense - present progressive tense - Future simple - Making suggestions and invitations 5
  4. 16. He has a toothache. He should go to the . A. worker B. dentist C. doctor D. artist 17. Khoanh tròn vào từ không cùng loại A. beautiful B. interesting C. souvenir D. colourful 18. She’s twelve years old. Her birthday is May 2nd . A. in B. at C. on D. to 19. This book isn’t . A. my B. me C. mine D. I 20. Which subject do you like .? A. most B. best C. Math D.in II. Sắp xếp các từ cho sẵn thành câu hoàn chỉnh (2đ) 1. learns / different / she / things / At school / lots of / about. 2. with / like / friends / to / I / hide and seek / play / my / . 3. is / birthday / When / mother’s / your ? 4. the / please / way / the / Could / me / bank/ to / you / tell ? IV. Mỗi câu có 1 lỗi sai, tìm và sửa lỗi sai đó.(2đ) 1. Would you like seeing a movie with me tonight? 2. There’re some pictures in the wall. 3. She are reading book now. 4. How usually do you study in the library after school? V. Đặt câu hỏi cho từ gạch chân (2đ) 1. I go to school by bus. ? 2. She is riding her bike to school. ? 3. Lan usually borrows her sister’s motorbike. ? 4. My sister and I go to the art club once a week. ? ĐÁP ÁN I. Chọn đáp án đúng nhất (A, B, C hoặc D) (4đ). 1. C 2. A 3. B 4. C 5. A 6. B 7. D 8. C 9. A 10. B 11. D 12. C 13. B 14. D 15. A 7
  5. III. Voc. & Grammar  Noun brother Q. 1  Present simple: S + Vs/es does Q. 2   Conjunction word because Q. 3 Article a Multiple Q. 4  Pronoun classmates choice Q. 5  him Q. 6 No. of items: 6 4 2 Mark allocated: 1.5 1.0 0.5 IV. Grammar Q. 1  Wh_ question How often ? Q. 2  Suggestion Let’s Q. 3  Wh_ question What ? Q. 4  Wh_ question What ? Match Q. 5  Wh_ question Where ? Q. 6  Y/N question No, they don’t Q. 7   Wh_ question Why ? Q. 8 Wh_ question What ? No. of items: 8 5 3 Mark allocated: 2 1.25 0.75 V. Reading Q. 1  Identifying details T/F Q. 2  Identifying details Q. 3  Topic: Family Identifyingdetails Q. 4  Identifying details Q. 5  Wh- question Q. 6  Wh- question Answer Q. 7  Wh- question Q. 8  Yes - No question No. of items: 8 3 5 Mark allocated: 3 1.5 1.5 VI.Writing Reorder Q. 1  Comparative words Q. 2  Present simple No. of items: 2 1 1 Mark allocated: 1.0 0.5 0.5 Total items: 34 18 7 9 1 Total marks: 10 5.5 1.5 2.5 0.5 9
  6. 8. What do you study in Geography? h. I usually play volleyball. IV. Match column A with column B (2ms) V. Read the following passage, then do the exercise below It is half past seven in the evening. All the people in Nam’s family are in the living room now. His father likes reading newspapers but now he is watching the news on TV. His mother usually teaches Nam and his sister English but at present she is making a cake in the kitchen. Nam and his sister are playing chess. They all enjoy a happy Saturday evening. *Choose True (T) or False (F): (1.0 m) Statements T/ F 1. Nam’s family are in the living room at . 7.30 in the evening. . 2. His father enjoys reading newspapers. 3. At present his mother is eating a cake . . in the kitchen. 4. Nam and his sister enjoy a happy Sunday evening. *Answer the questions: (2.0 ms) 5. Where are the people in Nam’s family? 6. What is Nam’s father doing now? 7. What is his mother doing? 8. Are Nam and his sister doing their homework? VI. Reorder the words to make full sentences (1.0 mark) 1. Mai/ taller / than / is/ friends /her. 2. Have /we /Music / Monday /and /on / class. 11
  7. 3. A. invites B. works C. helps D. beaches 4. A. teach B. child C. christmas D. watching II. Choose the best option to complete these sentences by circling the letter A,B ,C or D: (2.5pts) 1. How .is it from Giang’ school to her house? – About 4 kilometers. A. often B. far C. long D. much 2. What a baby! A. love B. loves C. lovely D. loving 3. Minh’s birthday is May 19th. A. on B. in C. at D. from 4. coming to the English Club now? A. Why don’t B. Why not C. Let’s D. What about 5. This is the .house in my neighborhood. A. newer B. more newer C. most new D. newest 6. My brother .his holiday in Da Lat. A. always spend B. always spends C. spends always D. always spend 7. .subjects do you have on Thursday? – Math, History, English and Music. A. Where B. How C. Which D. When 8. Let’s homeless people . A. help B. to help C. helps D. helping 9. Ngoc likes badminton, her brother doesn’t. A. and B. or C. but D. so 10. They often have a after two periods. A. 15-minute break B. 15-minutes break C. 15-break minutes D. 15-minute breaks III. Match the answer in column B with the question in column A: (1pt) A B 1. Would you like to have some orange juice? a. That’s a good idea 2. What do you always do after school? b. Twice a month. 3. How often does your mother go shopping? c. I’d love to 4. What about practicing English? d. They usually play badminton. 1. 2. 3. 4. . Không viết vào đây IV. Supply the corect form or tense of the verb in brackets. (2pts) 1. We (have) . an English test tomorrow morning. 2. The students (write) . a dictation at the moment. 3. Would you like (go) .to my house for dinner? 4. Hoa sometimes (read) .English newspaper. V. Read the following passage carefully and write TRUE (T) or FALSE (F): (2pts) This is the library in Lan’s school. It’s not very large, but it is very nice. In the library there are a lot of books, novels, magazines, newspapers and pictures. There is also a study area. The 13